Ghid aer conditionat

Folosesc aerul conditionat iarna?

         Precum se stie, fiecare dintre noi isi doreste sa aiba iarna, zile calduroase, iar vara, zile racoroase, de aceea putem beneficia de aparatul de aer conditionat, indiferent de anotimp. Aparatul de aer conditionat Skyworth detine doua modele, care au rolul de a va oferi temperatura dorita, chiar si in mijlocul iernii. Skyworth Delfin functioneaza pana la -25° C, iar Skyworth Alaska, pana la -15° C.

         Aparatul de aer conditionat este un avantaj al lumii moderne si ar trebui sa profitam de acest lucru. El nu are doar rolul de a raci, ci si de a incalzi, ba chiar se descurca foarte bine in aceasta functie. Desi. in urma cu cativa ani, afirmam ca nu ne putem incalzi cu aparatul de aer conditionat oriunde, cum ar fi, in zonele montane ale tarii, unde temperatura scade destul de mult in timpul iernii, ei bine, in momentul actual, Skyworth surprinde piata romaneasca. Aparatul acesta incalzeste orice spatiu, in orice oras doriti, indiferent de anotimp.

Faptul ca Delfin este dotat cu compresoare japoneze, anume Toshiba si Mitshubishi, ajuta echipamentul sa raceasca si sa incalzeasca in cele mai dificile conditii. Gratie kitului tehnologic special de incalzire, pe care aparatul de aer conditionat din seria Delfin il detine, asigura functionarea optima a capacitatii de incalzire chiar si cand temperaturile de afara ajung la -25° C.

        Pentru a va asigura ca aparatul de aer conditionat va ofera cele mai bune rezultate, trebuie sa tineti cont sa achizitionati unul ce are capacitatea potrivita pentru spatiul dumneavoastra, ca este amplasat si montat corespunzator. Atat pentru sfaturi legate de capacitatea necesara si de amplasarea sa, cat si pentru un montaj efectuat de profesionisti, contactati unul dintre reprezentantii Simag, pentru a va oferi informatiile necesare.

Chiar daca multe persoane tind sa creada ca incalzirea cu aer conditionat duce la costuri ridicate ale energiei electrice, analistii ne instiinteaza ca o centrala termica ne-ar aduce, pe termen lung, mult mai multe cheltuieli spre deosebire de un aparat de aer conditionat. Daca doriti mentinerea unei temperaturi constante si pe timpul noptii, nu va faceti griji pentru consumul de energie electrica sau pentru zgomotul produs ce nu v-ar lasa sa va odihniti. Aceste echipamente de aer conditionat de ultima generatie de tip Inverter sunt realizate cu scopul de a economisi energie electrica. In plus, aparatele Skyworth au o noua tehnologie numita ALL DC Inverter, ce ofera posibilitatea echipamentelor de a functiona intr-o maniera eficienta si economica. De asemenea, acestea dispun de functia Sleep, ceea ce inseamna ca in momentul activarii acesteia, viteza ventilatorului scade, dar si cea a compresorului, astfel asigurandu-va un nivel redus de zgomot.

           Pe langa incalzire va mai puteti bucura si de alte avantaje precum:

•produce caldura intr-un mod rapid si eficient;

• eliminarea condensului din casa (dezumidificare);

• curatenie (nu se cara lemne, peleti etc.);

•aerul este mai curat (purificare);

•costul incalzirii este destul de mic;

• diverse functii speciale (de exemplu, functia Sleep-asigura caldura constanta pe tot timpul noptii, fara a va deranja in vreun fel);

• gestionare usoara prin intermediul functiei Wi-fi (puteti seta temperatura dorita dinainte de a ajunge acasa, astfel veti gasi casa incalzita);

•ideal pentru trecerea de la sezonul cald la cel rece, dar si invers.

Pentru a folosi responsabil echipamentul de aer conditionat in perioada sezonului rece trebuie sa pastrati o temperatura constanta. Se recomanda sa pastrati un echilibru, pentru ca organismul dumnevoastra sa nu sufere un soc, diferenta din locuinta sa nu fie prea mare fata de cea de afara, de aceea ar fi bine sa aveti in incapere o temperatura de 21-22° C. In plus, se recomanda sa fiti atenti la locul in care pozitionati aparatul de aer conditionat, deoarece nu este indicat ca jetul de aer sa bata spre dumneavoastra. Desi aveti impresia ca aerul cald nu ar reprezenta niciun fel de pericol, s-ar putea sa va inselati. Chiar si aerul cald poate fi o problema atunci cand bate direct spre locul in care va aflati, in special din cauza bacteriilor aflate in unitatea interna a aparatului. Totusi, pentru a scapa de aceste griji, cel mai bine ar fi sa cumparati un echipament care este dotat cu un sistem de scanare 3D a camerei, precum functiile “I see”, “I feel”, “ochi inteligent”, pentru ca directioneaza aerul in zone libere, sa nu trimita jetul de aer spre persoanele din incapere.
Echipamentul de aer conditionat necesita igienizare, in special in sezonul rece cand aerul cald si umezeala din locuinte, ce se formeaza iarna, duc la dezvoltarea mult mai rapida a germenilor patogeni. Astfel, in momentul in care veti porni aparatul de aer conditionat, acestia vor fi raspanditi in aerul din incaperea dumnevoastra, ceea ce inseamna ca sanatatea v-ar putea fi pusa in pericol. Asadar, se recomanda ca filtrele aparatului de aer conditionat sa fie curatate periodic. In cazul in care veti folosi aparatul de aer conditionat pentru incalzirea casei, aerul din incapere s-ar putea sa devina uscat, umiditatea fiind scazuta. Acest aspect nu este de neglijat, de aceea este indicat sa pastrati un echilibru in ceea ce priveste umiditatea optima. Ca sa evite aceste neplaceri, sfatul specialistilor este sa cumperati un echipament de aer conditionat care sa aiba si functie de umidificare a aerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *