Corpul femeii insarcinate are o temperatura putin mai ridicata, de aceea are nevoie de incaperi racoroase. Datorita tehnologiei avansate din zilele noastre, pe timpul sarcinii, femeile se pot bucura de beneficiile echipamentului de aer conditionat.
Lunile de final din timpul sarcinii sunt cel mai greu de suportat si daca se mai nimereste sa fie fix in lunile caniculare ale verii, s-ar putea sa simtiti efectiv ca va sufocati noaptea de cald. Desi pare greu de imaginat, a purta in pantece un copil cand temperaturile de afara depasesc 37°C, nu reprezinta o situatie prea usoara. O sarcina in perioada verii aduce cu ea si lipsa somnului si a respiratiei greoaie, insa aparatul de aer conditionat ar fi precum o binecuvantare in acea perioada.
Cu toate acestea, o plimbare in aer liber ar fi mult mai benefica in ceea ce priveste sanatatea, dar o femeie insarcinata trebuie sa evite canicula, asadar cea mai buna alegere ar fi folosirea aparatului de aer conditionat. Insa, trebuie sa aveti grija ce temperatura setati si sa tineti cont de faptul ca aparatul necesita frecvent igienizare. Pentru a avea siguranta ca echipamentul nu va afecteaza sanatatea, este indicat sa aveti in vedere aceste doua reguli: temperatura (diferenta dintre interior si exterior sa nu fie mai mare de 10°C ) si igiena aparatului de aer conditionat (sa se realizeze macar de doua ori pe an de catre echipe specializate).
Cu toate ca acest aparat pare a fi subiectul unei discutii controversate, trebuie sa stiti ca expunerea la caldura excesiva este mult mai periculoasa, provocand hipertermie ori supraincalzire. Astfel, se vor accentua fenomenele de disgravidie, precum greata, ameteli, voma, dureri de cap etc., acestea fiind specifice primului trimestru de sarcina. Ulterior, in trimestrul al doilea de sarcina, temperaturile ridicate vor amplifica oboseala, hipersudoratia si perceptia dureroasa a contractiilor uterine. Trimestrul al treilea de sarcina aduce cu sine astenia fizica, riscul de hipertensiune, dar si lipsa unui somn odihnitor.
Temperatura ridicata reprezinta un pericol pentru cele mentionate anterior, ceea ce inseamna ca exista riscul de nastere prematura. Cu toate ca veti consuma apa, fructe, veti sta la umbra ori veti purta haine lejere, totusi trebuie sa tineti cont de necesitatea aerului conditionat in perioada verii.
Nu trebuie sa fie considerat un pericol, pentru ca, daca se va tine cont de cateva “trucuri”, veti remarca faptul ca aparatul de aer conditionat este un bun necesar:
- Setarea celei mai mici trepte de ventilatie, pentru a nu mai simti efectiv jetul de aer. Chiar daca va dura mai mult pana se va raci camera, macar veti scapa de grija jetului de aer;
- Temperatura setata – tineti cont sa nu fie o diferenta mai mare de 10°C intre temperatura exterioara si cea interioara;
- Igiena aparatului de aer conditionat trebuie realizata periodic. Altfel, toti membrii familiei pot scapa de teama ca se vor alege cu alergii ori ca le-ar putea afecta imunitatea. Sanatatea nu poate fi afectata din cauza aparatelor de aer conditionat daca ele sunt verificate si curatate de cateva ori pe an.
- Aranjati fanta in pozitia dorita, pentru a trimite jetul de aer in directia dorita. De regula, aparatele de aer conditionat au o pozitie fixa de suflare si functia de baleiere, cea care misca jetul de aer in sus si in jos. Daca nu va convine unghiul in care bate in pozitia fixa (cel oblic), il puteti schimba astfel incat sa bata fie paralel cu tavanul, fie perpendicular pe podea. In aceste pozitii nu veti simti jetul de aer, ci va veti bucura de temperatura dorita;
- Raciti dormitorul inainte de a va odihni. Cateva variante pentru aceasta idee ar fi pornirea aparatului inainte de a ajunge acasa, cu ajutorul aplicatiei wi-fi ori sa il lasati sa raceasca dormitorul cu o ora inainte de culcare.
Gratie acestor “secrete”, va veti putea bucura de somnul mult dorit, odihnitor si racoros, fata de noptile agitate cu care v-ati confruntat inainte.
Lasa un comentariu