Ghid aer conditionat

Erorile aparatului de aer conditionat Hisense VRF

Simag Instal comercializeaza si aparate de aer conditionat HISENSE. Acestea respecta normele standard de eficienta energetica, unitatea sa externa este fiabila si compacta, iar unitatea interna se remarca printr-un design modern. Aparatele ofera rezultate excelente pe tot parcursul anului.

 

Codurile de eroare ale aparatului de aer condiționat Hisense VRF

 

Problemă coduri de eroare

01 Activarea dispozitivului de protecție (întrerupător cu plutitor). Activarea comutatorului flotant.

02 Activarea dispozitivului de protecție (tăieri la presiune înaltă). Activarea PSH.

03 Anormalitate între interior și exterior. Cablare incorectă, terminale slăbite, cablu de deconectare, explozie a siguranței, alimentarea unității exterioare oprită.

04 Anormalitate între PCB invertor și PCB exterior. PCB invertor – Eșec de transmisie PCB în aer liber

05 Faze anormale ale sursei de alimentare. Sursă de alimentare incorectă, conexiune la fază inversată, fază deschisă.

06 Tensiune anormală a invertorului. Cădere de tensiune în aer liber, capacitate de putere insuficientă.

07 Scăderea supraîncălzirii gazului de evacuare. Încărcare excesivă cu agent frigorific, defecțiunea termistorului, cablare incorectă, conexiune incorectă a conductelor, blocarea supapei de expansiune în poziție deschisă (deconectare conector).

08 Creșterea temperaturii gazului de descărcare. Încărcare insuficientă cu agent frigorific, înfundarea țevii, defecțiunea termistorului, cablare incorectă, conexiune incorectă a conductelor, blocarea supapei de expansiune în poziție închis (deconectare conector).

0A Anormalitate între exterior și exterior. Cablare incorectă, ruperea firului, terminale slăbite.

0b Setare incorectă a adresei unității exterioare. Duplicarea setării adresei pentru unitățile exterioare (subunități) în același sistem de ciclu de agent frigorific.

0C Setare incorectă a unității exterioare a unității principale. Două (sau mai multe) unități exterioare setate ca „unitate principală” există în același sistem de ciclu al agentului frigorific.

11 Termistor de admisie a aerului. Cablare incorectă, deconectare cabluri ruperea firului, scurtcircuit.

Termistor de aer cu 12 ieșiri. Cablare incorectă, deconectare cabluri ruperea firului, scurtcircuit.

13 Termistor de protecție la îngheț. Cablare incorectă, deconectare cabluri ruperea firului, scurtcircuit.

14 Termistor pentru conducte de gaz. Cablare incorectă, deconectare cabluri ruperea firului, scurtcircuit.

19 Activarea dispozitivului de protecție pentru ventilatorul de interior. Supraîncălzire motor ventilator, blocare.

21 Senzor de înaltă presiune. Cablare incorectă, deconectare cabluri ruperea firului, scurtcircuit.

22 Termistor de aer exterior. Cablare incorectă, deconectare cabluri ruperea firului, scurtcircuit.

23 Termistor de gaz de descărcare în partea de sus a compresorului. Cablare incorectă, deconectare cabluri ruperea firului, scurtcircuit.

24 Termistor pentru conductă de lichid pentru schimbătorul de căldură. Cablare incorectă, deconectare cabluri ruperea firului, scurtcircuit.

25 Termistor pentru conductă de gaz pentru schimbător de căldură. Cablare incorectă, deconectare cabluri ruperea firului, scurtcircuit.

29 Senzor de joasă presiune. Cablare incorectă, deconectare cabluri ruperea firului, scurtcircuit.

31 Setarea incorectă a capacității unității exterioare și a unității interioare. Setarea incorectă a codului de capacitate a combinației Cod de capacitate totală a unității interioare excesive sau insuficiente.

35 Setarea incorectă a nr. unității interioare Duplicarea nr. unității interioare în aceeași ref. Gr.

36 Combinația incorectă a unității interioare. Unitatea interioară este proiectată pentru R22.

38 Anormalitate a circuitului de preluare pentru protecție în unitatea exterioară. Defecțiunea dispozitivului de detectare a protecției (cablarea incorectă a PCB-ului exterior)

39 Anormalitate Curent de rulare la compresor cu viteză constantă. Supracurent, explozie siguranța, defecțiunea senzorului de curent, întrerupere instantanee de alimentare, cădere de tensiune, sursă de alimentare anormală.

3A Anormalitate a capacităţii unităţii exterioare. Capacitatea unității exterioare > 1350KBtu/h.

3b Setarea incorectă a modelelor de unități exterioare combinație sau tensiune. Setarea incorectă a combinației sau a tensiunii de unități principale și secundare.

3d Anomalii de transmisie între unitatea principală și subunitatea (subunitățile). Cablare incorectă, deconectare cablu, ruperea firului, defecțiune PCB.

43 Activarea dispozitivului de protecție împotriva scăderii presiunii joase. Compresie defectă (defecțiunea compresorului invertorului, conexiune slabă la sursa de alimentare).

44 Activarea dispozitivului de protecție la creșterea presiunii joase. Suprasarcină la răcire, temperatură ridicată la încălzire, blocarea supapei de expansiune (conector slăbit).

45 Activarea dispozitivului de protecție la creșterea presiunii înalte. Funcționare la suprasarcină (înfundare, trecere scurtă), înfundare a conductelor, agent frigorific în exces, amestecarea gazului inert.

47 Activarea dispozitivului de protecție împotriva scăderii presiunii joase (protecție la funcționarea în vid). Refrigerant insuficient, conducte de agent frigorific, înfundare, blocarea supapei de expansiune în poziție deschisă (conector slăbit).

48 Activarea dispozitivului de protecție la supracurent al invertorului. Funcționare la suprasarcină, defecțiune a compresorului.

51 Senzor de curent anormal al invertorului. Defecțiune a senzorului de curent.

53 Detectare semnal eroare invertor. Detectarea semnalului de eroare IC driver (protecție pentru supracurent, tensiune scăzută, scurtcircuit).

54 Anomalii ale temperaturii aripioarelor invertorului. Termistor anormal cu aripioare invertorului, înfundarea schimbătorului de căldură, defecțiunea motorului ventilatorului.

55 Eroare invertor. Defecțiune PCB invertorului.

57 Activarea protecției controlerului ventilatorului. Detectarea semnalului de eroare IC driver (protecție pentru supracurent, tensiune scăzută, scurtcircuit), supracurent instantaneu.

5A Anomalii ale temperaturii aripioarelor controlerului ventilatorului. Defecțiunea termistorului cu aripioare, înfundarea schimbătorului de căldură, defecțiunea motorului ventilatorului.

5b Activarea protecției la supracurent. Defecțiunea motorului ventilatorului.

5c Anormalitate a senzorului controlerului ventilatorului. Defecțiunea senzorului de curent (supracurent instantaneu, creșterea temperaturii aripioarelor, tensiune scăzută, defecțiune la pământ, ieșire).

EE Alarmă de protecție a compresorului (nu poate fi resetat de la telecomandă). Acest cod de alarmă apare atunci când următoarele alarme* apar de trei ori în decurs de 6 ore. *02, 07, 08, 39, 43 până la 45, 47.

b1 Setare incorectă a numărului adresei unității exterioare sau a numărului unității. Peste 64 de numere sunt setate pentru adresă sau ciclu de agent frigorific.

b5 Setare incorectă a numărului de conectare la unitatea interioară. Mai mult de 17 unități necorespunzătoare Hi-NET II sunt conectate la un singur sistem

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *