Ghid aer conditionat

Erorile aparatului de aer conditionat Amana

Echipamentele de aer conditionat AMANA respecta normele standard de eficienta energetica si ofera rezultate excelente pe tot parcursul anului. Aparatele de aer conditionat va pot asigura atat caldura in casa, cat si racoare in zilele caniculare. Simag Instal va poate asigura montajul pentru aparatul ales de dumnevoastra, va poate repara aparatul pe care il aveti montat deja sau va poate consilia in cazul in care apare vreuna dintre urmatoarele erori:

Coduri de eroare pentru aer condiționat Amana PTAC

FP Protecția împotriva înghețului  activată. Temperatura camerei măsurată de termostatul de la distanță fără fir sau de senzorul activ al termistorului ambiental de interior scade sub 40°F. Nu necesita nici o actiune. Această setare se va dezactiva când temperatura camerei crește peste 43°F.
Fd Comutatorul Recepție este închis. Toate ieșirile sunt oprite. Deschideți comutatorul de la recepție pentru a permite funcționarea unității ocupanților.
Eo Un-Configured Service Board – Toate operațiunile au fost reținute în așteptarea configurației. Intrați în meniul de configurare și setați „C3” la „C” pentru răcitoarele cu căldură electrică sau „H” pentru pompele de căldură.
EH Hidronic de urgență activat. Comutatorul EHH este închis. Compresorul este oprit. Deschideți comutatorul hidric de urgență din față pentru a permite funcționarea unității ocupanților.
LS Deversarea încărcăturii cuplată. Comutatorul LS este închis. Compresorul și căldura electrică sunt oprite. Deschideți comutatorul de descărcare pentru a permite funcționarea unității ocupantului.
On Control este configurat să răspundă la un termostat cu fir. Nicio acțiune dacă este utilizat un termostat cu fir. În caz contrar, consultați Setări de configurare.
oP Blocare uși deschise (DS1 și DS2 deschise; fără fir). Închide ușa camerei. Unitatea nu va condiționa spațiul cu ușa deschisă.
nP Blocarea comutatorului ferestrei – (LS și INN deschise). Închideți ușa sau fereastra camerei. Unitatea nu va condiționa spațiul cu ușa sau fereastra deschise.
HP Heat Sentinel – (WIAT > u3). Nu necesita nici o actiune. Această setare se va dezactiva când temperatura camerei scade.
Ur Neînchiriat (EHH & INN sau wireless). Recepția trebuie să fie setată în modul Închiriat (dacă este cazul).
F1 Termistorul de mediu interiorcitește în afara intervalului de -20°F până la 200°F și termostatul fără fir nu comunică cu controlul unității sau termistorul de ambient interior (IAT) fără un termostat de la distanță fără fir citește în afara intervalului de -20°F până la 200°F F. Înlocuiți termistorul negru de mediu pentru interior sau termostatul de la distanță fără fir.
F2 Eroare la termostat la distanță fără fir. Înlocuiți termostatul wireless.
F3 Termistor de mediu interior citește în afara intervalului -20°F până la 200°F. Înlocuiți termistorul negru de mediu de interior.
F4 Termistor bobină de interior fie deasupra sau sub toleranțele de funcționare. Înlocuiți termistorul bobinei de interior roșu.
F5 Eroare a termostatului fără fir. Încercați să relegați termostatul wireless sau înlocuiți termostatul wireless.
F6 Termistor de descărcare în interior fie peste, fie sub toleranțele de funcționare. Înlocuiți termistorul galben de descărcare interioară.
Fb Avertisment de baterie de la distanță scăzută. Înlocuiți bateriile în dispozitivele fără fir.
H1 Protecție de înaltă tensiune activată. Tensiunea de alimentare este prea mare. Verificați puterea de intrare la tensiunea corectă.
br Brown Out Protection activată. S-a pierdut curent sau tensiunea este scăzută. Verificați puterea de intrare la tensiunea corectă.
L6 Aer de evacuare prea fierbinte. Curățați filtrul sau îndepărtați blocajul de aer.

LC Temperatura bobină exterioară termistor ridicată. Curățați bobinele condensatorului, verificați dacă ventilatorul este defect. Codul se va reseta după curățare.
C2 Recircularea aerului în interior. Delta mare intre termostat si retur. Curățați filtrul sau îndepărtați blocajul de aer sau închideți ușa de ventilație sau îmbunătățiți etanșarea dintre interior și exterior.
C5 Temperatura exterioară a bobinei prea ridicată pentru temperatura ambientală exterioară. Verificați dacă aerul exterior este blocat sau serpentina curată.
C1 Bobina interioară îngheață. Curățați filtrul, verificați funcționarea ventilatorului și a suflantei, verificați dacă există pierderi de agent frigorific sau tub capilar restricționat.
C3 Bobina interioară îngheață. Curățați filtrul, verificați funcționarea ventilatorului și a suflantei, verificați dacă există pierderi de agent frigorific sau tub capilar restricționat.
C4 Bobina interioară a înghețat. Curățați filtrul, verificați funcționarea ventilatorului și a suflantei, verificați dacă există pierderi de agent frigorific sau tub capilar restricționat.
C6 Performanță slabă a unității. Verificați funcționarea motorului suflantei, a compresorului sau a încălzirii electrice.
C7 Blocare înghețare în interior (ICT – IAT > 20) +10 Min. Curățați filtrul, verificați funcționarea ventilatorului și a suflantei, verificați dacă există pierderi de agent frigorific sau tub capilar restricționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *